January remembered

Sunday, January 31, 2016
I 2013 og 2014 hadde jeg en tradisjon med å avslutte hver måned med en liten collage over måneden som hadde gått. I fjor falt den trenden raskt i fra siden jeg rett og slett ikke hadde nok bilder å ta av på tampen av måneden når det stod på som verst med fødsel og nytt barn i familien. Nå derimot satser jeg på at månedscollagen er tilbake og her er den for januar 2016. 

Velkommen til februar med høyere sol på himmelen, familiebursdager og forhåpentligvis
litt mindre sykdom enn det januar bragte med seg :) 


/

In 2013 and 2014 i had a tradition with ending each month with a monthly collage. Last year it failed big time though because of the birth of our daughter and the life that followed with becoming a mom of two. There simply wasn`t enough pictures at the end of each month. This year i hope the collage is back where it should be so here is my january 2016. 

Welcome february with the sun higher up in the sky, familiy birthdays and hopefully with a lot less sickness than what january brought us :)  


Therese 01 ∣ favourites

Saturday, January 30, 2016


En liten collage over mine januarfavoritter før vi går inn i årets neste måned.
Det går i sorte, hvite og grå toner i en stram stil i begynnelsen av året, stort sett slik det har vært også her hjemme. About a lounge chair av Hay står høyt opp på ønskelisten min, men siden vi kjøpte en rimeligere variant på Ikea rett før jul så blir den nok stående der. 
Men drømme kan man jo :) 


\

A small collage of my january favourites before vi enter the next month.
I love the black, white and grey in a masculine style now in the beginning of the year, just like it has been a trend in our own home as well lately. About a lounge chair from Hay is on the top of my wish list at the moment, but since we just purchased a new chair from Ikea before christmas it will probably remain on the list. But one can dream though :)  Therese


1 ∣ Bond 007 picture ∣ wilhelmina designs
2 ∣ by nord tea light holder
3 ∣ vintage table lamp ∣ design by us
4 ∣ throw blanket ∣ tine k home
5 ∣ basket ∣ h&m home
6 ∣ hay about a lounge chair


by Ingegerd Råman

Friday, January 29, 2016Ikea har inngått designsamarbeider og gitt ut nye kolleksjoner på løpende bånd det siste året og for meg var nok høstens Sinnerlig kolleksjon designet av Ilse Crawford et av høydepunktene. Denne våren og sommeren derimot kommer definitivt ikke til å stå noe tilbake mot høsten og vinteren som var, tvert i mot tror jeg. Sensommerens Svärtan kolleksjon designet av Martin Bergström har vært oppe og omtalt i bloggsfæren en stund nå og er vel verdt å glede seg til. Men vi trenger heldigvis ikke vente lengre enn mai før den første kolleksjonen er på trappene, nemlig Viktigt kolleksjonen designet av den svenske keramikeren og glassdesigneren Ingegerd Råman. Dette ser så lekkert ut og jeg er virkelig begeistret for formspråket som har en nordisk renhet og eleganse ved seg som jeg spår kommer til å slå godt an. Jeg gleder meg definitivt :) 

/

A new Ikea collaboration is on the move, this time with the talented Swedish glass and ceramic designer Ingegerd Råman. I really loved the Sinnerlig collection by Ilse Crawford that was launched last fall, but this one is most definitely going to be just as popular. I love the nordic simplicity about it and how elegant it looks. It will be launched this may and i can't hardly wait. 

Therese

pictures by Ikea via decordotsLife...

Thursday, January 28, 2016
Denne bloggen er en overskuddspyssel som tidvis lider litt under akkurat det, for er det noe jeg definitivt ikke har hatt den siste tiden så er det nettopp overskudd. Familien har i grunnen hanglet sykdomsmessig siden slutten av november i fjor, men de siste 14 dagene har vært spesielt slitsomme og tøffe. Det å skulle ta vare på syke unger (og mann) når man selv ikke er frisk er helt ufattelig slitsomt. Ungene fikk en virussykdom (type barnesykdom) som vi voksne også fikk men med helt andre symptomer. Storebror var litt frem og tilbake i formen en stund men akkurat da han begynte å virke fin fikk han muskelrykninger i hele kroppen og små anfall som sendte han i isolat på sykehus. De fire dagene det tok fra han begynte å få disse og til han var tilbake fra sykehuset er nok noen av de tøffeste jeg har vært gjennom og jeg har nok aldri følt meg så liten som da.


Konklusjonen ble at det sannsynligvis er virussykdommen som er årsaken så nå går vi i grunnen bare å tripper i påvente av at det skal gi seg helt. Og jeg må innrømme at akkurat slike symptomer skremmer meg veldig. Et brekt bein eller en kul i hode lar seg lett lege. Men kreft og nevrologiske sykdommer er det ikke bare å ta en pille for og når man selv sitter med et arr i hode og en kropp som enda ikke fungerer helt slik den skal etter å ha hatt svulst på hjernen, så er det ikke fritt for at kloa rundt hjertet tar ekstra godt tak når det står på som verst. Men CT-bildene av knuppen var heldigvis fine så vi krysser fingrene for at diagnosen stemmer og at viruset snart er helt ute av kroppen hans. Også hadde det kanskje ikke gjort noe om man fikk en liten pause mellom slagene heller da når sant skal sies. Men sånn har det kanskje vært i alle tider, nyoppstartet litjtuppe i barnehagen på vinterstid har vel sjeldent vært noen god kombinasjon ;)/

We have been struggling with a lot of sickness in our home lately and it takes just about all the energy i have. Big brother got sick with a virus infection and just when it looked like he was clear, he startet having ticks and small seizures. So he ended up in the hospital with his dad while i was at home with little sister and i have probably never felt so small in my entire life. A broken leg is easy to fix, but when it comes to cancer and neurological disorders i am really really scared. I have had a tumour removed from my brain for some years ago and my body is still not working the way as it should. So when my son turned up with symptoms like that it just shooked my world. Luckily the CT-scan is just fine and the doctors thinks its the virus infection that causes the symptoms. So we keep our fingers crossed that he will be fine again soon :) 
Therese
   

Soft light

Thursday, January 14, 2016


Vinteren har lagt snøen som et tykt hvitt teppe utendørs og vinterbarn som jeg tross alt er elsker jeg absolutt alt ved det. Det hvite vinterlyset og tonene trekker jeg med meg innendørs kun avbrutt av sorte og grå elementer i innredningen. Det er noe herlig sobert med januar og akkurat slik skal det være. Håper du har hatt en fin uke. Snart er det helg :) 


/
The snow lies on the ground like a white, light blanket and as the winter child i am i just love everything about it. There is something so soft and calm with january and i usually bring that feeling with me indoors this time, with a bit of black and grey as contrasts. I hope your week has been wonderful this far. Soon friday :) ThereseFerm Living SS 2016

Wednesday, January 13, 2016Nye vårkolleksjoner er på trappene hos de aller fleste produsentene for tiden og for en vår vi har i vente. Her er noen av nyhetene fra vår/sommer - kolleksjonen til Ferm Living. Jeg må vel innrømme at jeg aldri har vært den helt store FF entusiasten, men denne kolleksjonen kan definitivt være med på å snu det. Herman stol, Confetti tapet, Punctual hylle og Air balloon lamp er noen av mine favoritter.  Alt i duse, jordnære farger akkurat slik jeg liker det. 

Vel blåst Ferm Living!! 

/
It`s almost spring and new collections are launched pretty much everywhere these days. This is the spring/summer 2016 collection of Ferm Living and i, who never really was a FF fan, can tick off both Herman chair, the Confetti wallpaper, Punctual shelving system and the air balloon lamp as my favourites. The entire collection comes in a calm and beautiful palette, just like i love it. Well done Ferm Living. 
You can see more inspirational pictures in Ferm Livings anniversary paper...Therese

pictures from ferm living 

you are my favorite...

Wednesday, January 6, 2016

januar 2016, snart en uke gammel. Det er ett eller annet med denne måneden som de andre ikke har. Følelsen av blanke ark og en ny almanakk som skal fylles med gjøren og laden i tiden som kommer er så spesiell år etter år. Jeg har alltid elsket denne måneden, selv etter at jeg fylte tredve og at den da er en evig påminnelse om at jeg straks runder enda ett år ;) Dette året er vel intet unntak, men litt mer preget av tiden som går er jeg nok nå som en helt ny hverdag har truffet oss etter lillemors barnehagestart. Jeg slites veldig mellom den etterlengtede følelsen av å kunne trekke pusten og senke skuldrene litt samtidig som jeg savner henne så indelig at tårene triller flere ganger om dagen. Julepynten er borte, leiligheten ble stille og den føles tom på både godt og vondt. Så da får man planlegge litt mens man venter på at både hode og kroppen skal venne seg til tilværelsen.  

Starten på året i fjor var vel uten tvil ingen høydare for bloggens del. Høygravid, vaggende og ventende tok det all ork og bloggelyst. Siste halvdel av fjoråret derimot var nok både foto og bloggelyst større enn mulighetene var midt i flyttekaos og småbarnstid. Jeg håper jeg skal få tatt igjen litt av det nå og gleder meg til å fylle bloggen med nye innlegg. Noe jeg har bestemt meg for å bli litt bedre på derimot er å bruke bloggen som en større kilde til inspirasjon, både for min egen del og for dere som leser her inne. Jeg ser at den har en tendens til å stagnere litt i perioder der fotolysten ikke er helt tilstede, men det er det jo ingen grunn til. Det finnes jo så fantastisk mye fin inspirasjon der ute som fortjener å deles så det skal jeg definitivt bli litt bedre på. Håper du har hatt en fin start på den første arbeidsuken i år og godt nytt år alle sammen :)

/January 2016, soon one week old. I have always loved this first month of the year, there is just something special about a brand new calendar just waiting to have it pages filled. And this year is no acceptation, although i am more aware of how time flies this january since our little girl has startet kindergarten. So my days at the moment are a strange combination of relief about being able to breathe and relax a little bit and missing her insanely.

And with the christmas decoration gone and the silence that came with the kids going to kindergarten, the apartment feels so empty at the moment. So while i wait for the situation to settle a bit both in my mind and in my body, i make plans for the new year. One of them being my blog because the beginning of last year i was first off very pregnant and then a mother of two. That didn`t leave much time (or the energy) left for blogging. The second half of the year i was really inspired when it came to photography, but the apartment was a mess after the move and belive me some of the rooms indeed still is. So i have decided i want to share more of what inspires me on my blog this year, because it has a tendency to stagnate in the periods when i my self lack inspiration. Well, there is really no need for that because there is a ocean of beautiful inspiration out there that should be shared. I hope you have had a great beginning of the first week this year
 and happy new year everyone :)

Therese
hand cream ∣ meraki
notes to remember notebook ∣ home & cottage
you are my favourite...notebook ∣ søstrene grene
two thousand sixteen basic planner by marjolein delhaas ∣ tipii
hammershøi cup in white ∣ kähler 

  
2016

Sunday, January 3, 2016De siste bildene av et julepyntet hjem for denne gang. Hverdagen står på trappene igjen og pynten
skal pakkes ned i eskene sine atter en gang. Synes jammen ikke det er spesielt lenge siden de første bildene med julens inspirasjon begynte å poppe opp på blogger og instagram og når den endelig kom var den over på et lite øyeblikk. Men slik er del vel stort sett alltid? 

Håper du har hatt en fin jul og at starten på året har vært vel :)

/
The last  pictures of a christmas decorated home for now. Everyday life is back and the decorations goes back into their boxes. It doesn't feel like very long ago the first pictures of christmas inspirations startet popping up on blogs and instagram. Yet here we are at the beginning of a new year and the christmas that was longed for was over in an instant. But thats usually how it always is right?

I hope your christmas was joyous and that the beginning of the year has been fine :) 


Theresemug ∣ bolia
vase ∣ kremmerhuset
golden bauble ∣ milla boutique
brass bowl ∣ habitat
star ∣ cooee design